Skip to main content

Om Myrtassen’s

En värmländsk kattuppfödning som föder upp katter i hemmiljö med några kullar/år av rasen Brittiskt Korthår i de solida färgerna blå, choklad & lila.

Januari 2016 köpte vi vår första britt, en blå hona som heter CH Special Cat´s Hjördis. Jag heter Camilla Vannemyr och är drygt 50 år och bor med min man Tommy i ett stort hus på landet i Segerstad, strax utanför Karlstad i Värmland. I familjen ingår även våra tre vuxna utflyttade barn och barnbarn, hemma nu bor även vår huskatt Mc Flurry. Mitt intresse för djur och uppfödning har jag haft sedan jag var liten och vi har alltid haft mycket olika djur i vår familj.

Jag jobbar deltid som barnsjuksköterska på en neonatalavdelning med sjuka nyfödda och förtidigt födda bebisar, ett mycket givande jobb där min kunskap även kan appliceras på kattförlossningar och nyfödda kattungar.

Jag startade min uppfödning och fick min första kull i april 2017 och har hittills fått 18 kullar. Mitt stamnamn Myrtassen´s fick jag godkänt 2017-01-19 och är SVERAK-diplomerad uppfödare sedan 2018-02-26, är även godkänd av Länsstyrelsen i Värmland att bedriva uppfödning. Målet med aveln är att få fram sunda, rastypiska och solida britter med trevligt temperament. 

Jag åker även på en del utställningar, för att träffa andra uppfödare och knyta kontakter, men även för att få en bedömning på att mina katter är fina och rastypiska. 

Mina avelskatter testas för de ärftliga sjukdomarna HCM- (Hypertropic Cardiomyopathy) PKD- (Polycystic Kidney Disease) och för parasiterna Giardia, Tritrichomonas foetus och Cryptosporidium.