Skip to main content

Att köpa katt

Katter från min uppfödning säljs både till avel och sällskap och vill ni som köpare testa på utställningens värld är detta självklart roligt men inte ett måste.

Alla kattungar som säljs är registrerade i SVERAK och har en stamtavla, samt levereras i enlighet med deras regler. De veterinärbesiktigas, ID-märks och vaccineras två gånger innan flytt.

Som uppfödare tecknar jag även en individuell försäkring, med 3-års dolda fel försäkring i AGRIA, för varje kattunge när de är sex veckor gamla och som jag vid köp överlåter till kattungens nya ägare. En veterinärvårdsförsäkring är en trygghet för kattägaren om olyckan slår till.

Anmäl gärna intresse via mail på en planerad kull och berätta lite om vad ni kan erbjuda för hem åt en liten katt. Följ sedan uppdateringarna här, på Myrtassen´s FB sida samt Instagram och hör av er igen när kullen fötts. Jag har inget kösystem utan förbehåller mig rätten att välja det hem som är bäst lämpat för kattungen och utifrån vad köparna har för önskemål om färg och kön. Tidigast vid 5-6 veckors ålder är kullen redo att ta emot besökare och först då kan en kattunge tingas.

  • Reserverad: är katten när någon har visat intresse för den.
  • Tingad: är katten när handpenning har erlagts. Handpenningen återbetalas inte vid ånger. Ett tingningsavtal skrivs alltid.
  • Såld: är katten först när hela summan är betald och katten är redo att flytta.

Tidigast vid 14 veckor är kattungen redo att flytta hemifrån. Jag hoppas på små uppdateringar under kattens uppväxt från det nya hemmet och ställer givetvis upp med support under kattens livstid.

Skulle en katt från Myrtassen´s av någon anledning tyvärr behöva omplaceras är mitt önskemål att jag kontaktas i första hand.